DOSERAY

DEPOLAMA-DOZAJ-TRANSFER  

 

Sultan Makina Ltd.Sti.

+90-226 353 21 21

info@doseray.com

vakum transport

Vakum Konveyör

Pnömatik ürün taşıma, hava ile ürün hammadde taşıma.Extrüder besleme sistemleri..

hava kilidi,eklüs

Vakum Sistemleri

Vakum ile katı akışkan taşıma sistemleri (Katı akışkanlar, kalsit,pvc, susam,çekirdek,granül,plaStik hammadde vs) emiş kutusu çözümleri

vAKUM KONVEYÖR NEDİR ?

Seyrek fazdaki pnömatik transfer işlemi , vakum yada basınç olarak iki şekilde yapılmaktadır. Negatif basınç ile yapılan taşıma sistemine vakum transferi yada bir başka deyişle vakum konveyörü denir.  Vakum ile ürün taşınırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur sistemin hava almasını sağlamaktır. Kısaca vakuma yöntemine en iyi örnek olarak elektrik süpürgesini gösterebiliriz. Vakum transferleri genellike maximum -500mbar basınç ile çalışırlar. En etkin ürünler ise tane yada granül formundaki olanlardır. Toz yapısındaki ürünler de ise ürün ile havayı birbirinden ayırmak için filtre kullanılır. Vakum ile taşıma yapılırken ise filtreleme alanının basınca göre daha fazla olması gerekir. Kısaca vakum ile transport - vakum konveyör yönteminde filtrelere extra yük düşer. Hava emiş sistemi olarak blowerden farklı olarak vakum pompaları, yüksek basınçlı kompresör havaları da kullanılabilir.

 

İlgili Konular: Hammadde Emiciler, Extrüder için Hammadde Emiciler

vakum ile taşıma vakum emici

 

Vakum Taşıma PDF Katalog

Vakum ile Taşıma Nasıl Yapılır ?

Hava ile taşınan her mamül ilkönce hava ile karıştırılır ve sonrada, havadan ayrıştırılır. Bu iki işlemde zor olmasına rağmen esnek yapısından dolayı hep tercih edilir.
Karıştırma işlemi rotary valveler, yükleme istasyonları ve venturi yardımıyla yapılırken ayrıştırma işlemi ise filtreler yardımı ile yapıldığı gibi vakum kabından da emiş yaptırılabilir. Özellikle plastik ve taneli yapılı ürünlerde big-bag çuvallardan emiş yaptırmak en etkin yollardan biridir. Direkt olarak emiş kutusundan yada çuvaldan emilen sistemlerde harici bir ekipmana ihtiyaç duyulmaz.  Seperetör yada filtre olarak anılan  ekipman ise hava ile ürünü birbirinde ayırır ,  kullanılacak hammaddeye göre farklılık gösterir. Yani pnömatik transfer demek kısaca toz demek ve toz ile havayı biribirinden ayırmak demektir.

Vakum Konveyörde Tecrübe

Pnömatik transfer de taşınacak her ürün farklı karakteriStik özellik taşır. Bu yüzden her ürünün yoğunluğu ve verimli taşıma basıncı yada vakum değeri de farklıdır. Bu da taşıma şekillerini farklılaştırır. Vakum konveyörleri ile taşıma veya basınç ile taşıma başlıca iki taşıma şeklidir. PlaStik hammadde  taşınan bir hat yada aynı ekipman ile  hiçbir değişiklik yapmadan eğer şeker taşımaya kalkarsanız prosesiniz iflas etmesi beklenen bir sonuçtur. Kullandığınız ekipmanlardan hiçbiri sağlıklı olarak çalışamaz. Eğer proses doğru tasarlanır, doğru enstrümanlar ve ekipmanlarla çalışılırsa otomasyonda yapılacak parametre değişiklikleri ile başarılı sonuçlar alınır.  Bu örnek, uygulama noktasında ciddi bir altyapı gerekliliği ve tecrübe kavramının önemini göstermektedir.

neden vakum?

Vakum konveyörler düşük kapasiteli uygulamalar için çok idealdir. Kompakt yapısı ile her zaman ilgi çekici ve tercih edilen bir taşıma yöntemi olmuştur. Basınç ile taşıma yöntemine göre kapasite olarak dezavantajlarının olduğu değerlendirilse de  prosesin tipine göre bazı durumlarda vazgeçilmez olmaktadır. Özellikle basit ve küçük ölçekli uygulamarda oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.


Neden Vakum Transport Tercih Etmeliyiz?

Pnömatik transfer - transport( vakum transfer) , vakum konveyör,  vidalı helezon, bant ve zincirli konveyöre göre en esnek yapıdaki taşıma yöntemidir. Her ne kadar birçok yardımcı enstrüman ve toz tutma sistemleri ile beraber çalışması gerekse de bu esnek yapısı sayesinde en çok tercih edilen taşıma sistemidir. Prosesin durumuna göre klapeli yada rotary valve ile kombine çalışabilir opsiyonlara sahiptir. Eğer sistem kesikli çalışmaya müsait ise genellikle klapeli sistem tercih edilmektedir.

vakum ile taşıma
MOBİL Vakum EMİCİ SİSTEMLERİ - Mobil elektrik süpürgeleri

Proseslerde zaman zaman aktı akışkan hammaddeyi esnek bir şekilde "a" noktasından "b" noktasındaki alana aktarmak gerekir. Bu tür ihtiyaç halinde toz granül formundaki katı akışkan bigbag torbalardan, yerdeki açık alandan emilerek proses dahil edilebilir. Aşağıdaki şematik gösterim bunun en iyi örneğidir.Aynı zamanda nozul değiştirilerek ekipman elektrik süpürgesi vs gibi mantık ile de mobil olarak kullanılabilir.Eğer ürünler 25kg bagler halinde temin ediliyorsa bunun içinde emiş kutusu kullanılır ve ürün prosese dahil edilir.

 

  vakum emici, emiş ile granül taşıma                           mobil yükleyici

 

 

 

 

 

DAHA FAZLASI
Etiketler:pnömatik transfer, silo boşaltma sitemleri, hava kilidi, eklüs, hücre tekeri, helezon konveyör,  vakum ile pnömatik transfer, vakum ile transport vakum ile ürün taşıma, vakum taşıma, vakum konveyor, vakum konveyör, vakum ile hammadde transferi, susam pnömatik taşıma, susam transferi, hava ile susam taşıma, vakum taşıma,mobil vakum emici, mobil süpürge, vakum ile toz transferi, toz ürün taşıma sistemleritoz ürün taşıma sistemleri,